Βάσεις 2021: Εκτιμήσεις μετά τους βαθμούς

Τις βάσεις 2021 και τις νέες εκτιμήσεις, μετά τους βαθμούς, περιμένουν με αγωνία οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021. Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν με SMS οι βαθμολογίες.

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν με SMS οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίοι τώρα περιμένουν τις βάσεις 2021. Νέες εκτιμήσεις θα υπάρξουν μετά την ανακοίνωση των βαθμών και την επεξεργασία των στοιχείων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Με τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών τα οποία θα ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με τη διακύμανση των βάσεων, για την άνοδο των οποίων- αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα 3 από τα 4 πεδία των πανελληνίων εξετάσεων – συμφωνούν όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Πάντως, φέτος, οι υποψήφιοι όπως φαίνεται από τα στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων, πήγαν διαβασμένοι στις εξετάσεις, και αυτό σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα», αναμένεται να ανεβάσει τον γενικό μέσο όρο, άρα και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Επίσης, συγκριτικά με πέρυσι, οι υποφήφιοι με βαθμολογίες κάτω από 10 φαίνεται πως ήταν λιγότεροι φέτος, ενώ οι αριστούχοι και οι βαθμολογίες άνω του 16 κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά. Καλύτερες επιδόσεις αναμένονται φέτος στα Μαθηματικά, αλλά και στη Φυσική και τη Βιολογία, που είναι μάθημα-«κλειδί» για τις ιατρικές σχολές και τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Πάντως, φέτος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, πολλά παιδιά που έγραψαν πάνω από 10.000 μόρια (δηλαδή την παλαιότερη βάση) να μην μπορέσουν να κάνουν καθόλου μηχανογραφικό για τις σχολές που ενδιαφέρονται.

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις 2021

Η τάση ανόδου των βάσεων είναι γενική σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ σημαντική άνοδος αναμένεται, και στη Νεοελληνική Γλώσσα, την Εκθεση και την Ιστορία.

Εξάλλου, άνοδο των βάσεων σε 3 από τα 4 πεδία των πανελληνίων εξετάσεων προέβλεψε ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Άνοδο προέβλεψε για τις ιατρικές σχολές, που πέρυσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας αλλά και για τις χαμηλόβαθμες σχολές των τριών, τεσσάρων, πέντε και έξι χιλιάδων μορίων. Αυτές εκτίμησε ότι θα ανέβουν και θα πάνε για το 2ο και 4ο πεδίο τουλάχιστον στα 8.000 μόρια και για το 1ο και το 3ο, τουλάχιστον στα 9.000 μόρια.

Για τις μεσαίες στη βαθμολογία σχολές, όπως διευκρίνισε «δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν έχουν βγει τα στατιστικά των επιδόσεων».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ