Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συγκλονίζει ο πατέρας του – «Δικαίωση, αλλά ο πόνος δεν φεύγει ποτέ»

Μετά από εξίμιση χρόνια από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα.

Σημειώνεται, πως η δίκη δεν αφορούσε τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη το 2015, καθώς διεξάγεται διαφορετική έρευνα επ’αυτών, κατά το ertnews.gr, αλλά μόνο τις υποθέσεις περιστατικών βίας από συμφοιτητές του, στην διάρκεια των σπουδών τους και ενώ διέμεναν στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Δικαίωση για την οικογένεια

«Στο χαμό του Βαγγέλη μας γνωρίσαμε όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια. Η δικαίωση για εμάς είναι οι αξίες. Ο Βαγγέλης μας πάλευε και παλεύει για τις αξίες» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κος Ανδρέας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, αυτό θα μας κρατήσει όρθιους», είπαν οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή, οι οποίοι δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση του διακστηρίου, προσθέτοντας πως «ο πόνος δεν φεύγει ποτέ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε στους πέντε ενήλικους κατηγορούμενους, ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή.

Οι άλλοι τρεις, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν γίνονταν τα βασανιστήρια στον 20χρονο σπουδαστή, θα προσφέρουν κοινωνική εργασία σε ιδρύματα της Κρήτης για 100 ημέρες.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ