Τζανάκης: Ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την πιθανή συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στους ναούς την περίοδο του Πάσχα.

Την πεποίθηση ότι τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μετά τις 20 Απριλίου θα μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ αναφέρθηκε και στους ναούς την περίοδο του Πάσχα.

«Ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορονοϊού, καθώς είναι μεγάλη η διασπορά υπογραμμίζοντας πως το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. 

Σημείωσε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8.000 – 9.000 τη μέρα.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ