Τσίπρας : Η ευθύνη ανήκει στον κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτό δεν ζητώ παραιτήσεις υπουργών

Σε τρία ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος του iEidiseis.gr, Βασίλης Σκουρής, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα για τις φωτιές.

Αποφασισμένος να μην ζητήσει την παραίτηση υπουργών για τη διαχείριση των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην ερώτηση του Βασίλη Σκουρή για το iEidiseis, τόνισε πως επιλέγει αυτή την τακτική επειδή ακριβώς την απόλυτη ευθύνη έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ακολουθώ την πεπατημένη σε τέτοιες στιγμές. Η βασική ευθηνή για τα λάθη και τις παραλείψεις ανήκει στον πρωθυπουργό. Είχαμε πει ότι αν ο δικός του πήχης είναι τόσο χαμηλά ας κρατήσει υπουργούς οι οποίοι την ώρα της καταστροφής λένε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά. Είναι δική του ευθύνη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πιστεύω ότι αυτή την ώρα μια αλλαγή υπουργών θα μείωνε το πολιτικό κόσμος και τις ευθύνες που μας οδήγησαν στην τραγωδία. Οποιοσδήποτε άλλος θα κάνει λίγο πολύ τα ίδια λάθη. Γι’ αυτό έθεσα τον πήχη πιο ψηλά και πιο ουσιαστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε δύο ακόμη ερωτήματα. Το πρώτο για το πρόσωπο που θα μπορούσε ν’ αναλάβει την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας για την οποία είχε μιλήσει προηγουμένως και το δεύτερο για το αν θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Αν έρθει η ώρα προφανώς και θα προτείνουμε. Έχουμε τη δυνατότητα και την τιμή να συμβουλεύομαι από πολύ σοβαρούς επιστήμονες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αν έρθει εκείνη η ώρα θα προτείνουμε πρόσωπα τα οποία μπορούν να τύχουν κοινής εκτίμησης κι αποδοχής», είπε και στη συνέχεια είπε για το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη: «Η ευθύνη και για τη συνεννόηση και για τις συναντήσεις είναι αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Όταν ήμουν εγώ πρωθυπουργός την είχα αναλάβει πολλάκις. Ο κ. Μητσοτάκης την αναλαμβάνει μονάχα με όρους επικοινωνίας σε στιγμές που θέλει να δώσει διέξοδο στο επικοινωνιακό του αφήγημα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ