Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι: Η πρόταση της Ματίνας Παγώνη και για Καθαρά Δευτέρα

Προσοχή κατά τους εορτασμούς Τσικνοπέμπτης, Καθαράς Δευτέρας και Πάσχα συνέστησε η Ματίνα Παγώνη. Τι πρέπει να κάνουμε αν βλέπουμε κόσμο στις πλατείες. 

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη ενόψει Τσικνοπέμπτης και Καθαράς Δευτέρας. 

Μιλώντας στο Mega η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ρωτήθηκε και για την Καθαρά Δευτέρα και για το Πάσχα.

«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε», ανέφερε για το Πάσχα.

«Τι χαρταετό να πετάξετε; Αν βγούμε έξω πάλι και ξεκινήσει συνωστισμός δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Πάρτι θα κάνουμε; Δεν μπορεί να πάει όλος ο κόσμος στου Φιλοπάππου. Δεν μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί. Όταν βγούμε έξω και βλέπουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος, σηκωνόμαστε και φεύγουμε από μόνοι μας χωρίς να μας το πει κανείς» είπε για την Καθαρά Δευτέρα. 

Επίσης μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και το ενδεχόμενο χαλάρωσης κάποιων περιορισμών.

«Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ».

«Με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει» είπε και συμπλήρωσε «δεν είναι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό. Είχαμε εφημερία στο Γεννηματάς και είχαμε τόσο κόσμο που φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε πώς θα βρούμε κρεβάτια να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι μεγάλες οι μάχες στα νοσοκομεία. Στο Γεννηματάς οι ΜΕΘ για κορονοϊό είναι γεμάτες. Έχουμε κενές μόνο απλές κλίνες covid. Και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν νέες ΜΕΘ covid στην Αττική», σημείωσε η κ. Παγώνη περιγράφοντας τη δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ