Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μας προκαλεί – Τρελαίνεται με τις επιτυχίες της Τουρκίας

Τον χαβά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνεχίζει το κρεσέντο δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε στις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα τρελαίνεται με τις επιτυχίες της γειτονικής χώρας.

«Η ορατότητα και η επιτυχία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή τρελαίνουν την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Υπάρχουν παραδείγματα παρενόχλησης και λοκαρίσματος…», δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με τη Λιβύη τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας, των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα.

Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (με τα ραντάρ) είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα. Επιπλέον, η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και για αυτό», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Το βράδυ της Δευτέρας (12/9) στις κοινές δηλώσεις του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει χαρακτηριστικά: Περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του

«Εμείς δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για να σχολιάσει την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκης «τους περιμένουμε στο φως της ημέρας».

Παράλληλα ο κ.Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ