Τσαπανίδου για Νέα Σμύρνη: Εδώ φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας

Το καυστικό σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου για τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη

 

Τα συνταρακτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα οποία έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου.  

«Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί. Αυτό δεν το είδαμε όχι μόνο στον άγριο ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, αλλά δεν το είδαμε ούτε στην Θεσσαλονίκη, στην Δράμα, στην Κέρκυρα, στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα με ξυλοδαρμούς ακόμα και δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ», τόνισε η δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Πριονίζει την σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και του πολίτη», προσέθεσε και ζήτησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να λάβει μέτρα και να οριοθετήσει τη δράση των αστυνομικών, δημιουργώντας μιαν ανεξάρτητη επιτροπή.

Παράλληλα, παρέπεμψε στην επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία είχε καταλήξει -μεταξύ άλλων- στο συμπέρασμα πως ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος έναντι της ΕΛ.ΑΣ. και υπογράμμισε πως η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να αποκτήσει επαγγελματισμό, να κάνει την δουλειά της και να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Θα πρέπει να τιμωρούνται ουσιαστικά οι δράστες αστυνομικής βίας, επεσήμανε. 

Όταν, δε, ο Πάνος Αμυράς μίλησε για την κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ζήτησε να καταδικάζονται τέτοιου είδους περιστατικών, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως αυτά τα δυο θέματα δεν γίνεται να συγκριθούν και συμπλήρωσε το εξής: «Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας γιατί μπορεί να οδηγηθούμε στο τμήμα. Και να έχουμε και τα παιδιά μας μαζί».

«Μήπως θα έπρεπε να εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Γιατί νομίζω ότι πέρασαν έξω από το μάθημα και δεν το παρακολούθησαν», κατέληξε, δηκτικά, η δημοσιογράφος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ