«Τους έλεγα πονάω και αυτοί με χτυπούσαν πιο δυνατά»

Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο του ξυλοδαρμού στην Νέα Σμύρνη περιγράφει το περιστατικό και σχολιάζει τη στάση του κόσμου. 

Τα όσα βίωσε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφει ο 29χρονος Αλέξανδρος ο οποίος μιλάει επίσης τόσο και για την στήριξη του κόσμου μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου όσο για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών λέει πώς βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να γράφουν πρόστιμα σε οικογένειες που κάθονταν σε παγκάκια και τότε ήταν που ο ίδιος πήγε να διαμαρτυρηθεί.

«Πήγαμε να δείξουμε αλληλεγγύη προς την οικογένεια και να κάνουμε μια δημόσια διαμαρτυρία ότι δεν γίνεται να κόβονται πρόστιμα σε ανθρώπους που απλά κάθονται σε παγκάκια. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την καραντίνα και τα ψυχολογικά βάρη του εγκλεισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός αντιλήφθηκε πώς μια κοπέλα βιντεοσκοπούσε με το κινητό της. «Της όρμησε, της είπε να το σβήσει με απειλές. Δημιουργήθηκε ένταση, έσπρωξαν δύο ακόμα άτομα που έπεσαν κάτω. Τους ρωτούσαμε «γιατί τα κάνετε αυτά; Σήκω φύγε ρε» μας απαντούσαν.

Στη συνέχεια περιγράφει τον ξυλοδαρμό του. Άρχισαν να με βαράνε με κλοτσιές σε όλο το σώμα. Έχω μώλωπες, εκδορές, παντού. λέει και σημειώνει πώς αποκορύφωμα της βίας ήταν όταν τον χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο γκλοπ το οποίο γύρισαν ανάποδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου.

Για την στήριξη του κόσμου είπε: «Εγώ κατάλαβα στη ΓΑΔΑ το απόγευμα τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις. Το καταλάβαμε από την στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν ”εδώ υπάρχουν βίντεο…”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν, δεν θα περνούσε.

Για τον Κυρανάκη τέλος είπε: «Επιχειρούν να αλλάξουν την κουβέντα από το ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ένστολοι στις γειτονιές οι οποίοι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χτυπήσουν οποιονδήποτε που μπορεί να τους αντιμηλήσει. Δεν ήμουν ποτέ μέλος καμίας πολιτικής συλλογικότητας, οργάνωσης, κόμματος ή ομάδας. Ο Κυρανάκης και η ΝΔ μετά την κατακραυγή προσπαθούν τώρα όπως όπως να «απανθρωποποιήσουν» τους συλληφθέντες και όσους χτυπηθήκαμε , ότι δεν είμαστε άνθρωποι σαν και εσάς.»

Η συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ