Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις – Κατηγορεί την Αθήνα πως «κάνει τα στραβά μάτια στο PKK»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε, την Παρασκευή (03/06), τον Χριστόδουλο Λάζαρη, πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, λόγω των διαδηλώσεων της του PKK, το οποίο η Τουρκία θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση, κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα του «κάνει τα στραβά μάτια σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε στο κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με την παρουσία και τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Anadolu σε σχετική δημοσίευση.

Επίσης, ο Έλληνας πρέσβης ενημερώθηκε για την τουρκική άποψη ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις «διεξάγουν εύκολα προπαγάνδα, χρηματοδότηση και στρατολόγηση στην Ελλάδα και ότι ο χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως “ασφαλές καταφύγιο” έχει αυξηθεί σε κύκλους που σχετίζονται με την τρομοκρατία».

Ακόμα, σύμφωνα με το Anadolu, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ισχυρίστηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι «το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει εστία τρομοκρατίας ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ