Τουρισμός για όλους: Τα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, πώς θα τα βρείτε

Σε εξέλιξη είναι από χθες Δευτέρα 5/7 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στην εφαρμογή tourism4all.gov.gr ανάλογα με τον αριθμό του ΑΦΜ τους. Σήμερα Τρίτη 6/7 μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 2-3. Αύριο Τετάρτη 7/7 όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4-5, την Πέμπτη 8/7 όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 6-7 και την Παρασκευή 9/7 όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 8-9.

Οι δικαιούχοι

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο. Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Τα καταλύματα

Για να βρείτε το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει μπορείτε να μπείτε www.tourism4all.gov.gr και στη συνέχεια να κατεβάσετε το αρχείο: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ενδιαφέροντος πατώντας ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120 ευρώ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ