Τουρισμός για Όλους: Η προθεσμία για τα vouchers – Οδηγίες εξαργύρωσης

Πότε λήγει στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» η προθεσμία για τα vouchers και πώς γίνεται η εξαργύρωση. Αναλυτικά, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι δικαιούχοι/ωφελούμενοι για το 2020 και το 2021 μπορούν να εξαργυρώσουν τα vouchers μέχρι το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να επιλέξουν το κατάλυμα της προτίμησής τους και να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους.

Μάλιστα, απεστάλη σχετικό email στους δικαιούχους με τις οδηγίες εξαργύρωσης, όπου υπήρχε υπενθύμιση για την προθεσμία.

Σημειώνεται, πως μπορείτε να δείτε αν είστε στο Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων, πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του προγράμματος και πατώντας στο πεδίο «Δικαιούχοι – Σύνδεση», αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς Taxisnet.

Οδηγίες εξαργύρωσης

Ακολουθούν οδηγίες για την εξαργύρωση των vouchers:

1) Πώς επιλέγετε κατάλυμα

Ο κατάλογος με το ΟΡΙΣΤΙΚΟ Μητρώο Παρόχων ανά περιφέρεια έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr. Θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει και να κάνετε κράτηση είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email για την περίοδο που σας ενδιαφέρει.

2) Τι ποσό δικαιούστε

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνετε κράτηση.

3) Οι υποχρεώσεις δικαιούχου και ωφελουμένων

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:

i) Επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.

ii) Το evoucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα κατάλυμα για 2, 3 ή 4 συνεχείς διανυκτερεύσεις, είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται σε άλλα πρόσωπα.

iii) Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας και την επιδότηση αυτής ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

iv) Προϋπόθεση για τη χρήση του evoucher είναι η διαμονή για το συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων που έχει συμφωνηθεί κατά την άφιξη. Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια

4) Πρόσκληση

α) Σε περίπτωση που ζητηθεί προκαταβολή από τον πάροχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της συμμετοχής του δικαιούχου. Αν η επιδότηση φτάνει στο 100% υπάρχει η δυνατότητα το κατάλυμα να ζητήσει προκαταβολή ως εγγύηση για την κράτηση, την οποία όμως θα επιστρέψει στο σύνολο της στον δικαιούχο κατά την άφιξη.

β) Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής για διάστημα μεγαλύτερο των 4 διανυκτερεύσεων γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σ’ αυτήν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ