Τουρισμός 2021 Ελλάδα: Πρώτος προορισμός των Βρετανών μετά το lockdown

Μπορεί ακόμη να έχουμε χειμώνα και το τρίτο κύμα του κορονοϊού να θερίζει την Ευρώπη ωστόσο στο βάθος υπάρχει αισιοδοξία. Αν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν επιβάλει σκληρό lockdown για να περιορίσουν την έξαρση της πανδημίας ωστόσο οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει και δίνουν την ελπίδα ότι σύντομα ο εφιάλτης θα τελειώσει. Μία από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί πολύ από τον κορονοϊό είναι η Βρετανία. Ωστόσο παρά την κατάσταση οι Βρετανοί σκέφτονται ήδη τις καλύτερες μέρες και συγκεκριμένα το καλοκαίρι.

Για τους Βρετανούς, στα όνειρα αυτά η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως φαίνεται τουλάχιστον από δημοσίευμα που φιλοξενεί η Telegraph. Το άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η πρώτη χώρα που θα επισκεφθώ μετά το lockdown; Δεν υπάρχει ανταγωνισμός» υπογράφει ο αρμόδιος συντάκτης Όλιβερ Σμιθ και, προφανώς, η χώρα στην οποία αναφέρεται είναι η Ελλάδα. Ο αρθρογράφος, αφού εκφράζει την ελπίδα οι περιορισμοί να αρθούν μέχρι το Μάιο, σημειώνει: «Υπάρχει μία χώρα που θέλω να επισκεφθώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη», κάπου «οικεία και καθησυχαστικά, μια χώρα που έχω γνωρίσει και αγαπήσει, που εγγυάται καλές διακοπές».

Παρθενώνας

Τουρισμός 2021: Οι πιο ελκυστικοί προορισμοί

«Ο προορισμός των ονείρων μου είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος λάμπει πάντα και που δεν χρειάζεται μεγάλη πτήση. Αυτό που θέλω είναι η παρθένα νησιώτικη ζωή, ανεπιτήδευτα φαγητά και καταλύματα, ήσυχες παραλίες, βόλτες μέσα σε καταπράσινους, ορεινούς εσωτερικούς χώρους και πλήρη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής». Εάν με 35 χρόνια ταξιδιού μου έχει διδάξει κάτι, είναι ότι μια χώρα πάνω απ’ όλες παρέχει άφθονα αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα.

Έχω επισκεφτεί οκτώ από τα νησιά της τα τελευταία χρόνια (με τη σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ μία κακή εμπειρία. Εντάξει, οι τύποι με τις selfie στη Μύκονο ήταν αρκετά φρικτοί, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται σημαντικά στον τουρισμό – θα χρειαστούν Βρετανούς τουρίστες όπως ποτέ άλλοτε, έπειτα από τη «βουτιά» του 2020.»

Ελληνικό νησί

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ