Τουλάχιστον μέχρι τις 14 Μαΐου τα SMS

Συνεχίζονται οι αποσπασματικές τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το μέτρο των μετακινήσεων με τη χρήση των SMS.

Σε ισχύ μέχρι τις 14 Μαΐου, τουλάχιστον, θα βρίσκεται η χρήση των SMS για τις μετακινήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το όποιο μέλλον του μέτρου την επόμενη περίοδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, σήμερα το πρωί,  ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Αναφερθείς στο εν λόγω μέτρο, και παρά τη συζήτηση για την κατάργησή του, την οποία έχει ανοίξει η παρατηρούμενη ατονία στην τήρηση του, ο ΓΓ διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14/5 και αναμένεται να δοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα μηνύματα βοηθούν την κοινωνία ώστε να κρατηθεί σε έναν αυτοπεριορισμό και ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες για την ασφάλεια των πολιτών, λόγω της πανδημίας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί θα διατηρηθεί για μερικές ημέρες ακόμη το γραπτό μήνυμα, και ο κ. Γεραπετρίτης είχε δηλώσει χθες (ΣΚΑΪ) ότι «στα SMS υπάρχει και ένας συμβολισμός, ότι κατ’ αρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Με την τυχόν κατάργηση των sms θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα (…)». «Ανοίγουμε σταδιακά, μετρημένα, αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πολύ, δεν μας έχει αφήσει η πανδημία», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν υψηλό συμβολισμό, είναι το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ Τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Η δήλωση του υπουργού επικρατείας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατά τον οποίο «ο κ. Γεραπετρίτης αντιμετωπίζει την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία σαν στενόμυαλος γυμνασιάρχης από τα βάθη του χρόνου». Όπως τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση χθες το βράδυ, «η διατήρηση του sms είναι απλά ένας κρίκος παραλογισμού σε μια αλυσίδα κυβερνητικής ανευθυνότητας» (αναλυτικά εδώ). Την κατάργηση του μέτρου έχει ζητήσει και το ΜέΡΑ25 (δείτε εδώ).

Εξάλλου, αντιδράσεις είχαν υπάρξει και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή και άλλες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για το ίδιο θέμα, ενίοτε… αντικρουόμενες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ