Το παράδοξο του lockdown στον Εύοσμο: Κλειστά και ανοιχτά μαγαζιά στον ίδιο δρόμο Κύριο

Σκληρό lockdown ισχύει από τη μια μεριά κεντρικού δρόμου, ψώνια σε ανοιχτά μαγαζιά στην άλλη. Όλα αυτά στον Εύοσμο και τη Σταυρούπολη.

Ένας δρόμος χωρίζει το lockdown στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού και την Σταυρούπολη. Και παρότι τα όρια μεταξύ των δήμων κάπου πρέπει να υπάρχουν, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή των μέτρων είναι κάπως παράδοξη.

Σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η Πατησίων στην Αθήνα, από τη μία μεριά τα μαγαζιά είναι κλειστά και στην άλλη μεριά τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να περάσουν τον δρόμο και να κάνουν τα ψώνια τους κανονικά. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν αυτό περιορίζει τη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εντάχθηκε στην κόκκινη ζώνη, ενώ η περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του δρόμου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Όπως δήλωσε ο Βλάσσης Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, στο voria.gr, ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων στον ίδιο δρόμο, που βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων. Όμως κλείνει το ένα στις 6 και το άλλο στις 9.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο “κόκκινο”, αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ