Το νέο μέτρο που καταργείται στις 15 Μαρτίου

Τα ταξίδια προς την Ελλάδα γίνονται ακόμα πιο ελεύθερα από τις 15 Μαρτίου, καθώς ελήφθη η απόφαση για κατάργηση του PLF, ενός ακόμη μέτρου περιορισμού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. «Η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Πρόσθεσε, παράλληλα ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας – φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο καραργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους.

Ωστόσο τα μέτρα που ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα εξής:

Μάσκα: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.
Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο δεν έχει ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα μάσκας υψηλής προστασίας.

Εστίαση: Στους κλειστούς χώρους της εστίασης συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ