Το μυστήριο του Ψυρρή: Τα άφαντα όπλα, τα θολά σημεία και το εστιατόριο στο Ιράν

Το μυστήριο γύρω από το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή στου Ψυρρή, οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, πυκνώνει όσο περνούν οι μέρες.

Αντί για απαντήσεις, δημιουργούνται κι άλλα ερωτήματα, με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» γύρω από τον τρόπο δράσης τους.

Χθες, μάλιστα, βγήκαν και στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα στοιχεία των Πακιστανών που αναμένονται να οδηγηθούν αύριο, Παρασκευή στον 3ο τακτικό ανακριτή με την κατηγορία της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Ο λόγος για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη.

saki

xante1

Εκτός του ότι οι πληροφορίες για τον τρόπο που τους εντόπισαν και κίνησαν τις υποψίες των ελληνικών αρχών παραμένουν ασαφείς, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν φαίνεται να παραπέμπουν σε δράση οργανωμένης ομάδας που θα αιματοκυλούσε την «καρδιά» της Αθήνας, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Ένα από τα καίρια σημεία, που δείχνουν μάλλον… υπερβολή, είναι πως η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια τους τους δύο Πακιστανούς εδώ και 45 μέρες – τους συνέλαβαν επειδή δεν είχαν τα έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα – και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί όπλα, εκρηκτικά και οι γιάφκες που τα έκρυβαν. Αν μιλάμε για τρομοκράτες, που έχουν στρατολογηθεί από έναν Ιρανό «εγκέφαλο», ο οποίος θεωρείται και αδίστακτος από τις ελληνικές αρχές, δεν θα μπορούσε να τους προμηθεύσει και με πλαστά έγγραφα;

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως διατηρούσαν σπίτι στην Αθήνα, οι δυο τους έμεναν πολύ μακριά από την πρωτεύουσα. Τι χτύπημα θα μπορούσαν να οργανώσουν από εκεί;

Αλλά και ο στόχος που είχαν δημιουργεί απορίες. Όπως αναφέει η ΕΦ.ΣΥΝ «για να χτυπήσεις σε ξένο έδαφος τα συμφέροντα τρίτης χώρας, θα πρέπει να έχεις ένα εξαιρετικά ισχυρό δίκτυο ανθρώπων. Ένα δίκτυο το οποίο θα εξασφάλιζε εντοπιστές, στρατολόγους, χειριστές και άφθονη ροή χρήματος». Εδώ, μιλάμε για δύο ανθρώπους, που όπως ήρθε στο «φως», ρωτούσαν τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης στο Ιράν πού θα βρουν καλάσνικοφ.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο είναι πως, στο κινητό του ενός υπήρχαν μηνύματα με τον Ιρανό «εγκέφαλο» ο οποίος τους καλούσε για «χτύπημα», εξασφαλίζοντας τη φυγάδευσή τους στο Ιράν… ανοίγοντάς τους ένα εστιατόριο.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στην Ομόνοια ύστερα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, ενώ έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια τους σε Ζάκυνθο και τη Σπάρτη. Οι δύο τους έμεναν μαζί με άλλους ομοεθνείς τους και εργάζονταν σε χωράφια και τουριστικές επιχειρήσεις. Σε κανένα σπίτι δεν βρέθηκε το παραμικρό.

Η ιστορία αυτή, στην οποία εμπλέκεται και η ισραηλινή Μοσάντ, προκάλεσε την αντίδραση της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα, η οποία διαψεύδει με κάθε τρόπο την υπόθεση και κάνει λόγο για «κατασκευασμένα σενάρια».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ