Αυτό είναι το μοναδικό μέτρο που συζητάει η κυβέρνηση!

Νέα μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι για να σταματήσει η ξέφρενη πορεία της πανδημίας όμως η κυβέρνηση επιμένει σε όσα έχουν ανακοινωθεί, απορρίπτει όσα ζητούν οι επιστήμονες και συζητά ένα μονάχα μέτρο. Τα «μαύρα» δεδομένα του Νοεμβρίου και οι ζοφερές εκτιμήσεις των επιστημόνων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται η Ελλάδα και κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κάθε σενάριο που άφησαν ανοιχτό κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες για τα επόμενα βήματα και ενδεχόμενα μέτρα που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν την έξαρση της πανδημίας.

Το μόνο που συζητά και εκτιμά πως θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του νέου κύματος είναι το κυλιόμενο ωράριο στον Δημόσιο Τομέα!

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 80 θανάτους από κορονοϊό σε ένα μόλις 24ωρο, ενώ το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου οι νεκροί έχουν ανέλθει σε περίπου 800. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μετέφερε σήμερα τις εκτιμήσεις που δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα μέχρι το τέλος του μήνα, λέγοντας πως αναμένεται να καταγραφούν από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα και περίπου 700 ακόμα θάνατοι. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, τότε θα μιλάμε για 1.500 νεκρούς. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 με 630, δίνοντας μάλλον τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία στο μεταξύ είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ασφυκτική πίεση λόγω των εισαγωγών αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Η πληρότητα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι στο 100%, ασθενείς διασωληνώνονται και εκτός ΜΕΘ, ενώ στην Αττική η κατάσταση εξελίσσεται σε δραματική με τους γιατρούς να ζητούν μέτρα, στήριξη και ενίσχυση.

Για αναπόφευκτη επιλογή ασθενών έκανε λόγο στον «Αθήνα 9,84», ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Φανταστείτε, τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ανάγκης διασωλήνωσης ενός 60χρονου πλήρως εμβολιασμένου και ενός 45χρονου ανεμβολίαστου» σημείωσε.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν είναι στις επιλογές μας» επαναλαμβάνει την ίδια στιγμή η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανέφερε ξανά πως η φιλοσοφία αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με την πρώτη και την τρίτη δόση, η τήρηση των μέτρων που ισχύουν και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Τόνισε δε πως δεν θα γίνουν παρεκκλίσεις, αλλά «συνεχείς βελτιώσεις». «Συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές» είπε, ενώ ερωτηθείς για το «ποιες είναι αυτές οι σημειακές αλλαγές» στις οποίες αναφέρεται, απάντησε: «Ο,τιδήποτε αποφασιστεί θα προσφέρει ουσιαστικά». «Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν θα σημαίνουν περιορισμούς» πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ