Το μεγάλο συλλαλητήριο των καλλιτεχνών στο Σύνταγμα (Φωτογραφίες)

Δυναμικό «παρών» έδωσαν σήμερα το μεσημέρι οι άνθρωποι του Πολιτισμού στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με το οποίος κορυφώθηκε η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών σωματείων.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού κατήγγειλαν με συνθήματα και πανό τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος τους, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

kallitexnes

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). «Ο κόσμος του Πολιτισμού απαντά ενωμένος!» διαμηνύουν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν χρειάζεται “τσεκούρι”», όπως και ότι «τα αρχαιολογικά μουσεία δεν χρειάζονται τοποτηρητές της κυβέρνησης».

kallitexnesi22

kallitexnes22

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ