Το έγκλημα στα Γλυκά νερά και οι ανοιχτές σοβαρές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Άτομα με σκληρή προσωπικότητα, αντικοινωνικά και παραβατικά χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι δολοφόνοι της 20χρονης μητέρας στα Γλυκα Νερά.

Οι αναλυτές του τμήματος ανθρωποκτονιών επιχειρούν μα σκιαγραφησουν το προφίλ των 3 -τουλάχιστον – δραστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται για άτομα που έχουν προχωρήσει σε ληστείες και αλλες φορες καταδυκνυοντας ιδιαίτερη βιαιότητα.

Ο τρόπος δράσης τους, τους κατατάσσει σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς που χειρίζονται την υποθεση στην κατηγορία «3» των δραστών .

Σε αυτούς δηλαδή που επιδιώκουν οι ένοικοι των σπιτιών που έχουν στοχοποιήσει να βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Γι αυτό άλλωστε θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο να τους παρακολουθούσαν.

Αν και είναι αρκετά τα περιστατικά με βασανισμούς και δολοφονίες ανήμπορων κυρίως ανθρώπων με στόχο τη ληστεία, σε αυτή τη περίπτωση προκαλεί ιδιαίτερο αποτροπιασμό.

Οι ίδιες πηγες ανέφεραν πως «το να σκοτώσεις μια μαμά μπροστά σε ένα βρέφος, σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος χωρίς καθόλου αισθήματα» , ιδιαίτερα όταν έχει επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος, αυτός της ληστείας.

Μάλιστα για να πετύχουν τον σκοπό τους δεν δίστασαν να σημαδέψουν ακόμα και το μωρό που ήταν στην κούνια του, απειλώντας πως θα το σκοτώσουν.

Ειδική ομάδα του τμηματος ανθρωποκτονιων έχει συσταθεί με στοχο να ερευνήσει αποκλειστικά την συγκεκριμένη υποθεση .

Αναζητώντας οποιαδήποτε σοβαρή πληροφορία για τους δράστες του στυγερού Εγκληματος με ΚΥΑ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, επικυρηχθηκαν έναντι 300.000 ευρώ.

Αστυνομιξοι σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν οπτικό υλικό που θα τους βοηθήσει να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των δραστών ενώ σημαντικές θεωρούνται και οι έρευνες στη μεζονέτα αλλά και στα ρούχα τόσο της 20χρονης όσο και του συζύγου της που ενδεχομένως να αποδώσουν γενετικό υλικό των δραστών.

Ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας, κατάφερε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του τμηματος ανθρωποκτονιών περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν δινοντας παράλληλα πληροφοριες για τον σωματότυπο των δραστών.

«Με ρωτούσαν συνέχεια που είναι τα λεφτά. Τους είπαμε που έχουμε τα λεφτά και τους παρακαλούσαμε να μην μας σκοτώσουν. Ουρλιάζαμε και το μωρό έκλαιγε».

Το μεγάλο «Στοίχημα» για το τμήμα ανθρωποκτονιών, είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποθέσεις ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποιες χαρακτηρίζονται πολύ απαιτητικές – αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα του και σε παλιότερες υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα .

Οπως για παράδειγμα στην υποθεση δολοφονίας του 53χρονου στην Ζάκυνθο στις 7 Μαΐου εκεί όπου βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του τμηματος ανθρωποκτονιών

Ακόμα μια «απαιτητική» υποθέση δολοφονίας απόρροιας συμβολαίου θανάτου , είναι και η δολοφονία του Γιώργου καραϊβαζ στις 9 Απριλίου ενώ ανεξιχνίαστη παραμένει και η δολοφονία της 38χρονης Κινέζας το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στις 29Δεκεμβριου μέσα σε βαλίτσα που ήταν πεταμένη στα Βίλια κι είχε εξαφανισθεί από το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ