Το δίλημμα για τα rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί από την Επιτροπή η είσοδος ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε το δίλημμα και τα προβλήματα από την εφαρμογή νέων μέτρων.

Το ενδεχόμενο εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με την επίδειξη αρνητικού rapid test έχει όχι απλώς συζητηθεί, αλλά θα τεθεί στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών την Τετάρτη. Ωστόσο, το νέο αυτό μέτρο έχει προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα, καθώς διανύουμε τον πιο θανατηφόρο μήνα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για τα σούπερ μάρκετ αλλά και τις διπλές μάσκες στα μέσα μεταφοράς:

«Αύριο ή μεθαύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή όπως συνεδριάζει κάθε 15 μέρες. Εκεί θα συζητήσουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως εάν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα να αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ληφθούν. Παρακολουθούμε με προσοχή τα κρούσματα, Βδομάδα-βδομάδα τα κρούσματα έχουν σταθερότητα, αυτό δεν είναι εφησυχασμός αλλά ένα στοιχείο ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Αυτό όμως μπορεί να είναι παρωδικό. Θα δούμε σήμερα και αύριο και στη συνεδρίαση τα μέτρα κατεύθυνσης που αναφέρατε.»

Ωστόσο, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Στο τραπέζι και lockdown για ανεμβολίαστους

Όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Πλεύρης, έχει πέσει στο τραπέζι και θα συζητηθεί το μοντέλο Αυστρίας με lockdown για τους ανεμβολίαστους. Ο υπουργός Υγείας είπε για το θέμα:

«Θέλω να καταστεί σαφές και οι κλίνες ΜΕΘ και οι θάνατοι είναι κατά βάση συμπολίτες μας που πήραν απόφαση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρέπει να βλέπουμε ότι τα μέτρα είναι προστατευτικά και όχι τιμωρητικά. Οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο περιοριστικό και αν είναι, που αφορά ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το πάρει. Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ