Η τιμή χαλβά, ταραμά, λαγάνας το 2022

Πρώτη ελεύθερη Καθαρά Δευτέρα μετά από δύο χρόνια αυστηρής καραντίνας και οι Έλληνες παρά τον κακό καιρό έχουν φύγει ήδη από τα αστικά κέντρα. Πρώτη στάση όμως δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τα καταστήματα που πουλάνε χαλβά, ταραμά και λαγάνα, εδέσματα που έχουν την τιμητική τους στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Τα νέα από αυτό το μέτωπο δεν είναι θετικά, καθώς ούτε ο βασιλιάς του σαρακοστιανού τραπεζιού γλίτωσε από το κύμα των ανατιμήσεων.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια μικρή αύξηση των 20 λεπτών αν αναλογιστεί κανείς ότι ρεύμα και φυσικό αέριο έχουν πάει στα ύψη.», δηλώνει ο κ. Μανώλης Κρητικός, παραγωγός χαλβά.

«Τσιμπημένες» κατά 30% είναι οι τιμές στα σαρακοστιανά εδέσματα με την τιμή της λαγάνας από 2,80 που ήταν πέρσι να πουλιέται σήμερα στα 3,5 ευρώ.

  • Οι τιμές του χαλβά κυμαίνονται από 8,5 έως 18 ευρώ.
  • Λευκός ταραμάς από 5,9 μέχρι 20 ευρώ.
  • Χτάποδι 16,90 – 18,90 ευρώ
  • Καλαμάρι 17-22,5 ευρώ

Το μια φορά το χρόνο όμως δεν ισχύει και για τα καύσιμα που με τις αδιανόητες αυξήσεις ανάγκασαν πολλούς ταξιδιώτες του τριημέρου να τραβήξουν χειρόφρενο και να πάρουν το ΚΤΕΛ.

«Είναι πραγματικά μία άνοδος 40% επιπλέον. Έχει αρκετή κίνηση και με φοιτητές και με οικογένειες που θέλουν να βρεθούν εδώ στην πόλη μας για να γλεντήσουν εκεί το καρναβάλι.», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος.

Χαμηλότερη είναι η πληρότητα σε πιο μακρινούς προορισμούς καθώς μια οικογένεια εκτός από τα έξοδα της βενζίνης θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 160 ευρώ για δύο βραδιές στο Καρπενήσι.

«Μια οικογένεια είναι λίγο περισσότερο γύρω στα 80-90 ευρώ και υπάρχουν και καταλύματα ιδιαίτερα με πιο ανεβασμένες τιμές.», αναφέρει ξενοδόχος της περιοχής.

Αν και διανύουμε τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, η πληρότητα στο χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας αγγίζει το 95%.

«Είναι ακόμα ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο και θα ρίξει χιόνι και πάλι το σαββατοκύριακο, θα έρθουν να κάνουν σκι.», λέει ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας, Ιωάννης Σταθάς.

«Φρένο» σε πολλές οδικές εκδρομές φαίνεται πως έβαλε το γαϊτανάκι των αυξήσεων με τους τουριστικούς πράκτορες να βλέπουν να χάνεται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ