Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Προσποιούνται από το τηλέφωνο τους αντιδημάρχους

Μέλη οργανωμένης συμμορίας απατεώνων εμφανίζονται τηλεφωνικά σε εμπόρους και επιχειρηματίες διαφόρων περιοχών της χώρας ως… αντιδήμαρχοι, τα στοιχεία των οποίων έχουν φροντίσει να πληροφορηθούν, παραγγέλνουν αφειδώς προϊόντα και καταφέρνουν όχι μόνο να μην πληρώσουν, αλλά να υφαρπάξουν και μεγάλα ποσά από τα άτυχα θύματά τους! Οι δράστες της απάτης, αφού πείθουν με τη χρήση των ονομάτων των αντιδημάρχων, που έχουν στην ευθύνη τους διάφορους Τομείς ότι είναι οι ίδιοι, προχωρούν σε παραγγελία μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων, δήθεν για τους κοινωνικούς σκοπούς του Δήμου!

Συμφωνούν σε μια τιμή αγοράς των προϊόντων και βάζουν σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου. Αποστέλλουν στους επαγγελματίες, που νόμισαν ότι μιλούν με τους Αντιδήμαρχους, συνήθως στο viber, πλαστές αποδείξεις με το ποσό της αγοράς που δήθεν κατέβαλαν σε τραπεζικό λογαριασμό. Εκεί, έχουν προσθέσει ένα μηδενικό που μετατρέπει το ποσό για παράδειγμα των 720 ευρώ σε 7.200 ευρώ. «Κάναμε λάθος!», λέει συνήθως ο «Αντιδήμαρχος» και καταθέσαμε πολύ περισσότερα. «Παρακαλούμε επιστρέψτε μας τη διαφορά για να είμαστε όλοι εν τάξει»!

Τράπεζα

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Σπεύδουν να επιστρέψουν χρήματα

Ο επαγγελματίας που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και δεν έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει από τον τραπεζικό λογαριασμό τι πραγματικά συμβαίνει εκείνη τη στιγμή,  σπεύδει συνήθως να… επιστρέψει τη διαφορά που ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ! Έτσι, με τον ίδιο τρόπο οι «Αντιδήμαρχοι» χτύπησαν σε Καβάλα και Κέρκυρα με θύματά τους, εμπόρους μελιού και ιχθυοπώλες αντίστοιχα. Μόλις οι πραγματικοί Αντιδήμαρχοι των περιοχών πληροφορήθηκαν από τα ίδια τα… θύματα, την απάτη με τη χρήση του ονόματός τους και της ιδιότητάς τους, ενημέρωσαν τους Δήμους και εκδόθηκαν ανακοινώσεις όπου εφιστάται η προσοχή των επαγγελματιών-επιχειρηματιών των πόλεων.

 

Ψαράδικο

 

Τηλεφωνικές απάτες: Ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Δήμος  Κεντρικής Κέρκυρας, στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Εφιστούμε την προσοχή του κοινού, καθόσον εμφανίστηκαν άγνωστοι οι οποίοι προσποιούμενοι αιρετό όργανο του Δήμου μας (Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο), επιχείρησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματία, σχετικά με παραγγελία προμήθειας αγαθού, δήθεν για λογαριασμό του Δήμου. Επειδή πρόκειται για την δεύτερη φορά που παρουσιάζεται το συγκεκριμένο συμβάν, παρακαλούμε θερμά τους εμπόρους και καταστηματάρχες να μη λαμβάνουν υπόψη τους τέτοιου είδους παραγγελίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές κάθε σχετικό περιστατικό. Τονίζουμε ότι η προμήθεια αγαθών και η παροχή υπηρεσιών για το Δήμο μας πραγματοποιείται πάντα με την τήρηση των ειδικών νόμιμων διαδικασιών και ποτέ προφορικά. Τέλος, επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές».

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Ο αντιδήμαρχος στην Καβάλα

Για τα κρούσματα απάτης στην Καβάλα, ο Αντιδήμαρχος κ.  Θεόδωρος Παπαδόπουλος, έγραψε στο face book,  τα παρακάτω, άκρως διαφωτιστικά: «Σήμερα έγινα μάρτυρας μιας απίστευτης ιστορίας. Μου τηλεφωνεί κάποιος άγνωστος σε μένα επαγγελματίας που διατηρεί ένα ψαράδικο στην Καβάλα, και μου λέει για κάποια παραγγελία πολλών κιλών από ψάρια που υποτίθεται ότι έκανα στο μαγαζί του.

Του είπα ότι ουδέποτε έκανα κάτι τέτοιο. Ο επαγγελματίας πραγματικά έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του…. μου εξηγεί λοιπόν τα εξής: τον πήρε κάποιος τηλέφωνο επικαλούμενος ότι είναι ο Παπαδοπουλος Θεοδωρος, αντιδήμαρχος Καβάλας, και του έκανε μια παραγγελία για 50 κιλά τα οποία κόστιζουν 780€. Μετά από κάποια ώρα ξανά τηλεφωνεί έντρομος ο υποτιθέμενος Παπαδοπουλος Θεόδωρος στον επαγγελματία και του λέει ότι έκανε κατάθεση κατά λάθος 7800€ και του ζητάει να του επιστρέψει το υπόλοιπο πίσω.

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: «Καιγόταν» για την επιστροφή!

Επειδή όμως η κατάθεση έγινε από άλλη τράπεζα ο επαγγελματίας θα τα δει την επόμενη μέρα, αλλά αυτός «καίγεται» και πρέπει να του επιστραφούν άμεσα τα χρήματα προτού τα δει. Του στέλνει μάλιστα ένα πλαστογραφημένο καταθετήριο στο Viber για να του αποδείξει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε. Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι ο επαγγελματίας τον πίστεψε και του έβαλε πίσω μέρος των χρημάτων. Βέβαια κινήθηκε άμεσα για να μπλοκάρει τις κινήσεις και πιθανόν να το καταφέρει.

Από ό,τι έμαθα μετά, το ίδιο έγινε και σε τουλάχιστον άλλους δυο επαγγελματίες, χωρίς ομως αποτέλεσμα. Φυσικά θα προβώ στις απαραίτητες νομικές κινήσεις περί πλαστοπροσωπίας. Είναι φοβερό το που μπορεί να φτάσει το μυαλό των απατεώνων. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε γιατί το θράσος τους είναι ατελείωτο. Τελικά αυτά που διαβάζουμε και ακούμε δεν είναι μακριά μας, είναι δίπλα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν».

Τηλεφώνημα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ