Τι θα γινόταν αν ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ «χτύπαγε» την Αθήνα – Απάντηση Παπαζάχου

Τι θα γινόταν αν ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ γινόταν στην Αθήνα; Αυτό το ερώτημα στον καθηγητή σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχο ο οποίος με την ψυχραιμία που τον διακρίνει απάντησε ότι «το θέμα είναι πως θα αντιδράσουμε ως χώρα και πολιτεία σε έναν τέτοιο σεισμό. Το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε» απάντησε στον Γιώργο Κουβαρά και συμπλήρωσε:

«Στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουμε ότι έχουν γίνει τέτοιοι μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα, όπως το 1956 στην Αμοργό με μέγεθος 7,5 ρίχτερ. Έχει γίνει επίσης το 365 μ.Χ σεισμός στη δυτική Κρήτη μεγέθους 8.2 ρίχτερ και τότε ανυψώθηκε το λιμάνι 7 ολόκληρα μέτρα και το τσουνάμι έφτασε στην Ιταλία και την Λιβύη. Ωστόσο, αυτές οι ζώνες είναι θαλάσσιες περιοχές και όχι χερσαίες και απορροφούν σε ενα βαθμό την κλίμακα μεγέθους του σεισμού» και επανήλθε για την Αθήνα:

Ο σεισμός της Τουρκίας των 7.8 ρίχτερ ήταν 400 φορές μεγαλύτερος από τον σεισμό της Αθήνας το 1999. Οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Το θέμα όμως είναι πως θα αντιδράσουμε, πόσο έτοιμοι είμαστε για έναν τέτοιο σεισμό ο οποίος κάποια στιγμή θα συμβεί. Θα βιώσουμε έναν τετοιο σεισμο και σας λέω και πάλι το μείζον είναι τι κάνουμε εμείς ως ελληνική πολιτεία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ