Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες;

Αλλαγές στις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο ανακοινώθηκαν χθες και ισχύουν σήμερα, ωστόσο είναι ακόμη άγνωστο τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ ή με τις τράπεζες…

Αλλαγές στις μετακινήσεις ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο ορισμένα πράγματα δεν είναι αυτονόητα, ή απλά ξεχάστηκαν…

Ειδικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο δημιουργούνται μια σειρά από ερωτήματα.

  • Καταρχήν η απελευθέρωση αυτή ισχύει για όλους τους κωδικούς SMS στο 13033 ή μόνο για το 6;
  • Μπορώ να πάω σούπερ μάρκετ σε άλλο Δήμο;
  • Μπορώ να πάω τράπεζα σε άλλο Δήμο;

Αυτά δεν απαντήθηκαν στη χθεσινή ενημέρωση.

«Από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας». Αυτό είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς χθες.

Ωστόσο, σήμερα το forma.gov.gr παραμένει ακίνητο… Σε όσα ξέραμε μέχρι χθες…

Συγκεκριμένα γράφει:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Ξεκάθαρη απάντηση λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει… Περιμένουμε τη σκεχτική ΚΥΑ για τις μετακινήσεις…

Η λογική λέει ότι αφού είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο θα επιτρέπονται όλες, ωστόσο καλύτερα να περιμένουμε τις σχετικές επίσημες ενημερώσεις…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ