Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα Νότια Προάστια και τα πάρτι

Τα Νότια Προάστια της Αθήνας είναι ξαφνικά στο επίκεντρο με τα νέα κρούσματα κορονοϊού και τα πάρτι που γίνονται σε γνωστά μαγαζιά.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα club είναι ανοιχτά κανονικά με όρθιους πελάτες και περιορισμένη χωρητικότητα και όπως είναι φυσικό τα Νότια Ποράστια της Αττικής είναι στο επίκνετρο.

Άλλωστε τα νυχτερινά κέντρα είναι ανοιχτά από τις 2 Ιουλίου.

Όσον αφορά στα κέντρα διασκέδασης αυτά χωρίζονται προφανώς σε δύο κατηγορίες, στα υπαίθρια και στα κλειστά κέντρα. Τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης λειτουργούν, καιη πληρότητα μπορεί να είναι έως 25% και χρειάζεται προηγούμενο αρνητικό rapid test υποχρεωτικό για όσους είναι μη εμβολιασμένοι.

Η πληρότητα φαίνεται χαμηλότερη στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, όμως υπάρχει η δυνατότητα να είναι και όρθιοι και όχι δηλαδή καθήμενοι και αυτή είναι η διαφορά από τα εστιατόρια που εκεί είναι υποχρεωτικά όλοι καθήμενοι.

Συγκεκριμένα από τις 2.7.2021 επιτρέπεται η λειτουργία μόνο ανοικτών (υπαίθριων) κέντρων διασκέδασης, περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή, υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  • βεβαίωσης αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή
  • πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν

και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

Μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι

Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής των Παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας

Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί, απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό και φιλοξενία και ορθίων πελατών.

Από τις 15 Ιουλίου ξεκινάει η εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού για την εστίαση, οπότε οι χώροι διασκέδασης θα δηλώνονται ως αμιγείς για εμβολιασμένους ή μικτοί και θα φέρουν ειδική σήμανση. Προβλέπονται, ταυτόχρονα, εντατικοί έλεγχοι καθώς και αυστηροποίηση των κυρώσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τους παραβάτες με επιβολή αναστολής λειτουργίας από την πρώτη παρατυπία.

Διπλό event σε γνωστό beach bar της παραλιακής

Σήμερα οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα για τήρηση των αποστάσεων, εφόσον μάλιστα βρισκόμαστε εν μέσω διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ τις προηγούμενες μέρες έγινε ένα μεγάλο διπλό πάρτι.

Πρόκειται για διπλό event που έγινε σε γνωστό beach bar της παραλιακής, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, από όπου φαίνεται ότι προέκυψαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Οι συμμετέχοντες του πάρτι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους μέσα από τα social media και αντιλήφθηκαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κόλλησε τον ιό το συγκεκριμένο βράδυ ήταν ανησυχητικά μεγάλος. Το συγκεκριμένο θέμα έγινε μάλιστα τρεντ στην πλατφόρμα του Tik Tok.

Ακόμα, τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου της Αττικής (τις τελευταίες ημέρες) επιβεβαιώνονται στο Νότιο Τομέα. Για παράδειγμα χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου, εκ των 408 νέων κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην Αττική, τα 107 εντοπίστηκαν στα νότια.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ