Τι είναι η Cyber Monday και πότε πέφτει το 2021

Στις 26 Νοεμβρίου πέφτει φέτος η Cyber Monday, η… συνέχεια της Black Friday. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Και όμως: Η Cyber Monday υπάρχει από το 2005 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ. Είναι την πρώτη Δευτέρα που ακολουθεί τη Black Friday και είναι μια επίσης εκπτωτική μέρα, απλά είναι μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Και ενώ η Black Friday ήταν παραδοσιακά η εκπτωτική μέρα με φυσική παρουσία στα καταστήματα (προ κορονοϊού και lockdown!), η Cyber Monday ήταν η έξαλλη μέρα με «τρελές» εκπτώσεις αποκλειστικά online. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια μέρα που οι αγορές προϊόντων παλαιότερης τεχνολογίας ή ακόμη και μεταχειρισμένων έχουν την τιμητική τους.

Όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες χρονιές, ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας ξεκινούν τις προσφορές έως και μια εβδομάδα πριν, αλλάζοντας ουσιαστικά την ουσία της καθιέρωσης της Black Friday και της Cyber Monday.

Φέτος, μάλιστα, θα είναι και η πρώτη φορά μετά την πανδημία που οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκεφτούν τα καταστήματα, αφού πέρσι είχε ήδη ανακοινωθεί το lockdown και όλα ήταν κλειστά.

Μία άλλη πρόκληση που σφυγμομετρά ήδη η αγορά είναι οι επιπτώσεις που θα έχει σε Black Friday και αγορά η «καταιγίδα» των ανατιμήσεων αλλά και το ενδεχόμενο ελλείψεων σε προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η Black Friday πέφτει στις 26 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ