Τι αλλάζει στις πλαζ από τη Δευτέρα 28/6, τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από την Δευτέρα 28 Ιουνίου. Τι αλλάζει για πλαζ, εστίαση, self test και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Λίγα 24ωρα απομένουν για την εφαρμογή νέων μέτρων για πλαζ, εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 28 Ιουνίου και καταργούν πολλούς περιορισμούς, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ θα επιτρέπονται και περισσότερα άτομα σε κάθε τραπέζι της εστίασης.

Πιο αναλυτικά, από τις 26/6:

– Αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι

– Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο

– Καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας

– Σε δεξιώσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα

– Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων)

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

– Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν

– Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ