Τι αλλάζει από σήμερα στην εστίαση, μπαρ, κλαμπ, τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα με τα οποία λειτουργεί από σήμερα η εστίαση. Σφοδρές αντιδράσεις από καταστηματάρχες για τις καινούργιες αποφάσεις.

Η εστίαση λειτουργεί σήμερα με νέα μέτρα, που έχουν φέρει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και απειλεί τόσο την τουριστική σεζόν, όσο και καφετέριες με μπαρ, που ανέβασαν ρολά μετά από καιρό.

Με αποστάσεις στα τραπέζια και περιορισμό στη πληρότητα, οι καταστηματάρχες υποδέχτηκαν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, σε ισχύ είναι τα εξής μέτρα:

-Λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι

-Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

-Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως θα εφαρμοστούν σκληρά πρόστιμα, σε όσες επιχειρήσεις δεν εφαρμόσουν τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας «τις τελευταίες ημέρες όπως φαίνεται καταγράφεται επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στην Ελλάδα… Προκύπτει ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων σχετίζεται με συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο».

ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα στη διασκέδαση και την εστίαση που ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Έτσι, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών θα επιτρέπεται η είσοδος στα ανοιχτά κέντρα διασκέδασης στο εξής, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η πληρότητα στο 25%.

Δείτε ΕΔΩ το νέο ΦΕΚ

«Δείξτε σεβασμό στις θυσίες μας»

«Θέλετε οι επιχειρήσεις μας να παίξουν τον ρόλο του “χωροφύλακα” στις περιπτώσεις που ο πραγματικός “χωροφύλακας” αδυνατεί να ενεργήσει;», τονίζουν μεταξύ άλλων οι επιχειρήσεις της εστίασης για τα νέα μέτρα.

Χαρακτηριστικά, η πρωτοβουλία Estiasigreece με μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, απευθύνει έκκληση για διάλογο, ενώ τονίζει πως δεν θα αναλάβει ένας ολόκληρος κλάδος τις υποχρεώσεις της Πολιτείας.

«Κύριε Χαρδαλιά, μην χρησιμοποιείτε τις 82.400 επιχειρήσεις και τους 400.000 εργαζόμενους ως άλλοθι στο να καλύψετε τυχόν λανθασμένους χειρισμούς στην διαχείριση της πανδημίας. Νομοθετείτε από τα γραφεία σας, χωρίς να έχετε καμία επαφή με τον επαγγελματικό μας χώρο και χωρίς, όχι να μας ρωτάτε, αλλά ούτε και να μας ακούτε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ