Θωμαΐδης: Περιμέναμε την έκρηξη των κρουσμάτων – Δεν υπάρχει lockdown

Στο χαοτική κατάσταση με τα κρούσματα σήμερα που επικρατεί στην Αττική, εξήγησε ο Νίκος Θωμαΐδης. Γιατί δεν είναι αισιόδοξος. 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό εκτός από το να αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί ώστε να ανασχεθεί η διάδοση του κορονοϊού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και χωρίς πραγματικό lockdown, θα είχαμε αυτή την «έκρηξη» κρουσμάτων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Θωμαΐδης. 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, που μεταξύ άλλων αναλύει τα λύματα της Αττικής και το ιικό φορτίο του κορονοϊού, μίλησε στο Mega και συμπλήρωσε πως «από εβδομάδα σε εβδομάδα τα μέτρα επανεξετάζονται και αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική βελτίωση τις επόμενες 10 ημέρες είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει κάτι σε 10- 15 ημέρες. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση» και σχολίασε πως αν πραγματικά είχε εφαρμοστεί ο περιορισμός «θα έπρεπε να είχαμε μια μείωση στα λύματα της τάξης του 70%. Αντί αυτού έχουμε μια μείωση της τάξης του 20% και τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε μια επιπεδοποίηση και δεν αλλάζει το ιικό φορτίο».

Κατά τον κ. Θωμαΐδη, εκτός από την Αττική περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων και σε συγκεκριμένες περιφέρειες κάτι που σημαίνει πως τις επόμενες 7 – 10 ημέρες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια.

«Στην Αττική το ιικό φορτίο είναι υψηλό και θα παρατηρούμε κρούσματα της τάξης στο 1000. Την τρέχουσα περίοδο πάντως επικρατούν η Βρετανική μετάλλαξη και η Ισπανική και όποιος μολύνεται νοσεί ή δεν νοσεί παράγει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο. Αυτό είναι μια ποιοτική διαφορά που δεν είχαμε την προηγούμενη περίοδο» κατέληξε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ