Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα που αρνείται να κάνει self test ο γιος της

Συνελήφθη η μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Συνελήφθη η μητέρα που χθες ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Σύμφωνα με το voria.gr, γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Αυτόφωρο για όσους καλούν να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test

Αυτόφωρη διαδικασία και άμεση δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων τους στα social media, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου.

Η μήνυση της μητέρας και οι συγκέντρωση έξω από το σχολείο 

Χθες, επικράτησε ένταση έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί σε μητέρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα, όταν ο μαθητής πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test.

Από την πλευρά του σχολείου, τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test. 

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στη μητέρα. 

Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος». Κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. 

«Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test», δήλωσε η μητέρα του μαθητή, ο οποίος πήγε στο σχολείο για τρίτη ημέρα χωρίς να έχει αποτέλεσμα από self test.

Όταν η ομάδα των «θεματοφυλάκων» προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο, κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους «θεματοφύλακες» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. «Δεν είμαστε αρνητές του κορονοϊού, αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος», φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους πολίτες με τους στρατιωτικούς μπερέδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ