Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την ακύρωση μεταμόσχευσης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Σάλος μετά την αδυναμία μεταμόσχευσης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για να γίνει έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Grtimes, ο εισαγγελέας ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης. Επίσης, γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν είχε συνέπειες η υγεία ασθενή.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας του ασθενή και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Σημειώνεται ότι μεγάλη είναι η ανησυχία των ασθενών καθώς αναμένουν για χρόνια σε λίστες αναμονής για να λάβουν πολύτιμα μοσχεύματα. Ειδικά μετά την είδηση για τον συγκεκριμένο ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος κι έχασε τη σειρά του, λόγω αδυναμίας κάλυψης του χειρουργείου από αναισθησιολόγο.

Το συμβάν καταγράφηκε στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και την καταγγελία έκανε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ