Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ – Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στο ΑΠΘ. Ομάδα νεαρών, κατά την αποχώρηση από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκε προς την Πρυτανεία.

Έσπασαν τζαμαρίες και κατέβασαν τα στόρια για να εισβάλει, την ίδια ώρα που έφτανε νέα διμοιρία των ΜΑΤ και ομάδα συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Άτομα, σύμφωνα με τη voria, που υποστηρίζουν την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν κοντά στο πρώην Στέκι και αυτές απάντησαν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα,αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν στα σκαλιά της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββαρο σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές άγνωστοι στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στον χώρο στον οποίο τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ