Θεσσαλονίκη: Μήνυση μητέρας σε διευθυντή σχολείου – Δεν άφησε τον γιο της να μπει χωρίς self test

Συγκέντρωση έξω από το σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου ο διευθυντής δεν άφησε μαθητή να μπει χωρίς self test. Μήνυση από τη μητέρα.  

Ένταση επικράτησε έξω από σχολείο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα, όταν ο μαθητής πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test.

Από την πλευρά του σχολείου, τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στη μητέρα. 

Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος». Κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. 

«Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test», δήλωσε η μητέρα του μαθητή, ο οποίος πήγε στο σχολείο για τρίτη ημέρα χωρίς να έχει αποτέλεσμα από self test.

Όταν η ομάδα των «θεματοφυλάκων» προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο, κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους «θεματοφύλακες» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. «Δεν είμαστε αρνητές του κορονοϊού, αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος», φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους πολίτες με τους στρατιωτικούς μπερέδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ