Θεσσαλονίκη: Εξώδικο στον διευθυντή έστειλε ο πατέρας – αρνητής των self test

Με εξώδικο στον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Θέρμης απάντησε ο πατέρας του μαθητή που προσήλθε χωρίς self test στο σχολείο. Του ζητά να «τηρήσει το Σύνταγμα» και διεκδικεί χρηματική αποζημίωση.

Με εξώδικο προς τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Θέρμης στη Θεσσαλονίκη απάντησε ο πατέρας του μαθητή της β’ Λυκείου, ο οποίος αρνείτο να προχωρήσει στη διαδικασία του self test, επιμένοντας να παρακολουθήσει το μάθημα, με συνέπεια να προκληθεί διήμερη αναστάτωση στην κοινότητά του σχολείου.

Σύμφωνα με το ThessToday σήμερα ο μαθητής δεν προσήλθε στο σχολείο και σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΓΕΛ Παναγιώτης Μάρκου εκτίμησε πως δεν θα υπάρχει άλλη συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας στο εξώδικο που του έστειλε του ζητά «να τηρήσει το Σύνταγμα», τουλάχιστον, όπως το ερμηνεύει ο ίδιος, αλλά και χρηματική αποζημίωση την οποία, όπως αναφέρει, θα ορίσει πάλι εκείνος.

Ο κ. Μάρκου ανέφερε πως ο ίδιος έκανε αυτά που ορίζει η νομοθεσία.

«Ενημερώθηκα ότι ο πατέρας του μαθητή έκανε εξώδικο εις βάρος μου γιατί ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν κάνω αυτά που λέει το Σύνταγμα και αυτά τα οποία θεωρεί αυτός σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «είμαι διευθυντής σχολείου και ένας διευθυντής πρέπει να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες, αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που κάνω και είμαι μπροστά σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε». Επίσης ο διευθυντής του σχολείου απηύθυνε στους γονείς των μαθητών να προσέχουν τα παιδιά τους, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι καιροί είναι δύσκολοι».

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πατέρας εχθές οδηγήθηκε εχθές στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε συνέχεια μήνυσης που υπέβαλε ο διευθυντής του σχολείου. Είχε προηγηθεί ένταση, όταν ο 58χρονος μετέβη στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν επετράπη στον γιο του να μπει στην τάξη του για μάθημα.

Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβριση-απειλή, απείθεια και διέγερση σε ανυπακοή, ενώ μέχρι να οριστεί δικάσιμος αφέθηκε ελεύθερος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ