«Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα», λέει ο μαθητής που πήρε υποτροφία στο Yale

Στην Ελλάδα θα επιθυμούσε να επιστρέψει μετά τη φοίτησή του στο πανεπιστήμιο Yale, όπου έγινε δεκτός με υποτροφία 97%, ο Κώστας Μαρκόπουλος. Στόχος του να γίνει μηχανικός στη Formula 1.

Ως το πρώτο βήμα για το όνειρό του χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρκόπουλος την υποτροφία κατά 97% που πήρε από το πανεπιστήμιο Yale, που δεν είναι άλλο από το να γίνει μηχανικός στη Formula 1. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο νεαρός ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και όχι να μείνει στην Αμερική. Αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες.
«Θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα κι όχι να μείνω στην Αμερική, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη πήρε υποτροφία 97%, όσο δηλαδή αιτήθηκε, εξηγώντας ότι φέτος οι πιθανότητες εισαγωγής στο Yale είναι πολύ μικρές, κάτω από 4% κι ακόμα μικρότερες για τους ξένους φοιτητές. «Όμως, εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά», είπε το παιδί.

Πάντως, ξεκαθάρισε τη θέση του ότι, «τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα», ωστόσο, «εκεί είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται εκεί πέρα, κάτι που δεν υπάρχει εδώ».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των δικών του είπε πως, οι γονείς του ούρλιαζαν, ενώ η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία, για να το πιστέψει. «Έχει πει ότι θα μου φέρνει ταπεράκι με κούριερ», κατέληξε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ