Θανάσης Κατερινόπουλος για Πάτρα: Όλα δείχνουν έγκλημα και δράστες, όχι δράστη

Την εκτίμησή του πως ο θάνατος των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα πρόκειται για «έγκλημα με δράστες, όχι δράστη» επανέλαβε το Σάββατο (26/03) ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Θανάσης Κατερινόπουλος επεσήμανε πως δύο στοιχεία δείχνουν δολοφονία: το πρώτο είναι πως δεν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα σταην οικογένεια και στα μικρά παιδιά και το δεύτερο πως όλα πέθαναν το Σαββατοκύριακα.

Χαρακτηριστικά, ο Θανάσης Κατερινόπουλος δήλωσε: «Δεν είμαι ειδικός ή επιστήμονας, αλλά αν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα, θα είχαμε τους θανάτους των παιδιών “με τη σειρά”, δηλαδή θα πέθαιναν τα παιδιά από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο. Εδώ, όμως, οι θάνατοι είναι σε διαφορετικές ηλικίες. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλοι οι θάνατοι έγιναν το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή μόνο το Σαββατοκύριακο ισχύει η κληρονομικότητα, αν υπήρχε; Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει».

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι φαρμακευτικές ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα

Μια ουσία, την οποία έχει λάβει τόσο η 9χρονη Τζωρτζίνα, όσο και το πρώτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, η Μαλένα, φέρεται να έχει εντοπιστεί στα πλαίσια των τοξικολογικών εξετάσεων, που παραδόθηκαν την Πέμπτη στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Ιατροδικαστές και οι επιστήμονες που διερευνούν τους αιφνίδιους θανάτους, θα εξετάσουν αν η συγκεκριμένη ουσία προερχόταν από κάποια φαρμακευτική αγωγή που είχαν ακολουθήσει και τα δύο παιδιά και αν ήταν ενδεδειγμένη η χορήγηση της. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα μπουν τα επίπεδα χρήσης της, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε υπερδοσολογία και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει τις αιτίες που επέφεραν τον θάνατο.

Αν προκύψει ότι η ουσία δεν συμπεριλαμβάνεται στην αγωγή των παιδιών και έχει προκαλέσει βλάβες, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατό τους, δεν αποκλείεται να είναι κοινός και ο «εξωγενής» παράγοντας, που προέβη στη χορήγησή της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ