Πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό – Τι απαντά ο Σύψας

Χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το τέλος του κορονοϊού έδωσε, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, υπενθυμίζοντας και το τέλος της ισπανικής γρίπης.

Την ώρα που όλοι έχουμε κουραστεί από την πανδημία του κορονοϊού, ο Νίκος Σύψας δίνει χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας το τέλος του κορονοϊού θα το δούμε το καλοκαίρι του 2022.

Μιλώντας στην διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Covid 19: η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα» σημείωσε πως το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και πως το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό.

«Η μετάλλαξη Δέλτα, είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Θα προσβάλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί θα τελειώσει το παραμύθι. Όλες οι πανδημίες τελειώνουν στα τρία χρόνια. Θα τελειώσει κι αυτή στα τρία χρόνια. Άρα το καλοκαίρι του ’22 θα έχουμε απαλλαγεί και είτε θα έχει μετατραπεί σε ένα εποχικό νόσημα, είτε θα εξαφανιστεί εντελώς όπως εξαφανίστηκε η επιδημία της ισπανικής γρίπης», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ζήσουμε δύσκολη φάση»

Ο Νίκος Σύψας δήλωσε πως το φθινόπωρο «θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο» και όπως είπε, «ορισμένοι δεν θα τα καταφέρουν».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε πως «μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα». Έτσι θα δημιουργηθεί εκτιμά ο κ. Σύψας τείχος ανοσίας και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «οι νέες ηλικίες αυτή την στιγμή μολύνονται ταχύτατα», σημείωσε ότι «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ