Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Ψυχρή εισβολή στη χώρα σε δύο στάδια φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος. Πότε θα δούμε χιόνια στην Αθήνα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα επηρεάσει τη χώρα μας η ψυχρή εισβολή που φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος που περνά από την Ελλάδα. Αν βγουν σωστές οι μέχρι στιγμής προβλέψεις των μετεωρολόγων, τότε χιόνια θα δούμε και στην Αθήνα, ίσως και στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, το Σύνταγμα.

Οι δύο ψυχρές εισβολές και τα χιόνια στην Αθήνα

Η πρώτη ψυχρή εισβολή που περνά σήμερα από τη χώρα, απασχολεί κυρίως περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που βρέχονται από από αυτό. Αν και στην Αθήνα επικρατεί ηλιοφάνεια, ωστόσο, το κρύο είναι τσουχτερό και μάλιστα χρειάστηκε να κλείσει και η λ. Πάρνηθος εξαιτίας του χιονιού.

Όσον αφορά στη δεύτερη ψυχρή εισβολή, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή, αυτή ίσως φέρει χιόνια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα η πλατεία του Συντάγματος θα ντυθεί στα λευκά, με το περυσινό σκηνικό που είχε δημιουργήσει η «Μήδεια» να επαναλαμβάνεται.

«ΑΝ, επαναλαμβάνω, ΑΝ διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κρατώντας δηλαδή ένα μεγάλο ερωτηματικό διότι ακόμη «παίζεται» στο νήμα η κατάσταση και βρισκόμαστε και 3 ημέρες πριν, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα», γράφει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τονίζει ότι από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο. Αυτό το δεύτερο κύμα θα επηρεάσει και πάλι κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Το ανησυχητικό είναι ότι το σκηνικό αυτό θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης «μέχρι το τέλος του μήνα θα πάμε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ