Τέταρτη δόση εμβολίου Ελλάδα: Από τι θα κριθεί, τι λέει η Παγώνη

Τέταρτη δόση εμβολίου Ελλάδα: Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, ενώ μίλησε και για τους εμβολιασμούς.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση με το εμβόλιο του κορονoϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η γιατρός, από τις εξελίξεις με τις μεταλλάξεις που εμφανίζει ο κορονoϊός και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα εξαρτηθεί το τι θα γίνει με τυχόν επόμενες δόσεις του εμβολίου το ερχόμενο διάστημα. Την παραπάνω εκτίμηση η κ. Παγώνη την έκανε, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε, αρχικά για τις ΗΠΑ, αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

«Είναι λογικό η επιστήμη να πάει δύο βήματα πιο μπροστά. Οι ΗΠΑ πάνε πάντα μπροστά και εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα των μελετών και προσαρμοζόμαστε σχετικά. Κανείς δεν περίμενε από πέρυσι ότι θα έχουμε μια μετάλλαξη, την Δέλτα, τόσο μεταδοτική. Έχουμε ένα “όπλο” το οποίο δεν έχουμε χρησιμοποιήσει στο βαθμό που θα μπορούσαμε. Το εμβόλιο αν χρησιμοποιηθεί “με τείχος ασφαλείας το 80% συν” δεν θα φτάναμε στο σημείο πάλι να ξανασυζητάμε για το τι θα γίνει» είπε ακόμα η ίδια.

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι η τρίτη δόση συστήνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου απο την χορήγηση της δεύτερης για την ενίσχυση του οργανισμού. «Η επιστήμη πάει βάσει των δεδομένων. Δεν μπορούμε να πούμε αν τον επόμενο χρόνο δεν θα χρειαστεί να κάνουμε και μια επόμενη δόση».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ