Τέταρτη δόση εμβολίου Ελλάδα: “Έφυγαν” τα πρώτα sms

Τέταρτη δόση εμβολίου Ελλάδα: Ηδη έχουν λάβει μήνυμα για 4η δόση κάποιοι ανοσοκατεσταλμένοι

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει νέα δεδομένα και σε ό,τι έχει να κάνει με τα εμβόλια και τις αναμνηστικές δόσεις. Ετσι, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους ανοσοκατεσταλμένους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα για να είναι πλήρως προστατευμένη έναντι του κορωνοϊού, θα πρέπει να προβεί και σε ακόμη μία -τέταρτη- αναμνηστική δόση, εξαιτίας της ανοσολογικής τους ανεπάρκειας και του ασθενούς ανοσοποιητικού συστήματος . Ως εκ τούτου, οι ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να λάβουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου 3 με 6 μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό.

Αμφιβολίες ΕΜΑ για την τέταρτη δόση εμβολίου

Ηδη έχουν λάβει μήνυμα για 4η δόση κάποιοι ανοσοκατεσταλμένοι

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήδη υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Αναφορικά με το αν η τέταρτη δόση θα επεκταθεί και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν το «πράσινο φως» λαμβάνουν πολύ συγκεκριμένες ομάδες (ανοσοκατεσταλμένοι) και αυτή «είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει».

«Από εκεί και πέρα, τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, ειδικά σε χώρες της ΕΕ, και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μία καινούρια, τροποποιημένη δόση εμβολίου. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ