Τεράστια αναζωπύρωση της φωτιάς στον Πύργο: Εκκένωση στο χωριό Κορυφή

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά με μεγάλη αναζωπύρωση στον Πύργο Ηλείας. Το 112 έστειλε νέο μήνυμα για προληπτική εκκένωση στο χωριό Κορυφή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι προς το διπλανό χωριό.

Η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό Κορυφή και οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι πολύ δύσκολες καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

φωτιά Ηλεία, φωτιά πύργος, χωριό κορυφή

Σύμφωνα με το ilialive στην περιοχή, επιχειρούν εκ νέου εναέρια μέσα ενισχυμένα φτάνοντας στα 13 τον αριθμό.

φωτιά Ηλεία, φωτιά πύργος, χωριό κορυφή

Πυροσβεστική: 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Αναλυτικά:

«378 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

Ειδικότερα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ελληνικές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή Πύργου, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της

Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 2 και 18 το μεσημέρι, στην Πυλαία Έβρου, πλησίον της Εγναντίας οδού, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, και την έθεσαν υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Απευθύνουμε έκκληση, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, και να καλέσετε στο 199 ή στο 112 και να δώσετε πληροφορίες για:

  1. την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  2. το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  3. την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  4. το είδος της βλάστησης που καίγεται».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ