Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης – Τι θα πει για το μπλάνκο

Συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη (28/3) Το κατώφλι του Εφέτη Ανακριτή αναμένεται να περάσει ο δεύτερος και πιο έμπειρος σταθμάρχης, ο οποίος είχε βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά φέρεται να έφυγε νωρίτερα από τις 23:00 που θα έληγε η βάρδιά του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο σταθμάρχης αναμένεται να ισχυριστεί ότι το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε σχολάσει στις 23:00, όπως όφειλε, καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου, αναμένεται να απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατέθεσαν και άλλοι συμβασιούχοι σταθμάρχες, που άρχισαν να εργάζονται από την 1η Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα (27/3) απολογήθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ