Τέλος χρόνου για το Μηχανογραφικό 2022: Πότε βγαίνουν οι Βάσεις

Πλησιάζει το τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Το μηχανογραφικό 2022 μπορεί να υποβληθεί μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, στη συνέχεια θα βγουν οι βάσεις και τα αποτελέσματα με τις σχολές που πέρασαν οι υποψήφιοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι και την Δευτέρα, 18/7/2022 (και ώρα 23:59), όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (Μ.Δ.) για να μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο υποψήφιος για την εισαγωγή του στην εφαρμογή απαιτείται να έχει πρώτα αποκτήσει μέσω της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στη Σχολική του Μονάδα, τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2022

«Γίνεται προσπάθεια τα αποτελέσματα των βάσεων να ανακοινωθούν και πριν τον 15αύγουστο» δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022

Σύμφωνα από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε για την εφημερίδα «Καθημερινή» ο μαθηματικός-αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, για τα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο της μεγαλύτερης κατηγορίας υποψηφίων, από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών): Ο μέσος όρος είναι 11,31. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής ανεβαίνει στο 9,05 από 8,94.
  • 2ο πεδίο (θετικών επιστημών): Ο μέσος όρος μειώθηκε στο 11,84. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής πέφτει στο 9,47 από 9,58.
  • 3ο πεδίο (επιστημών υγείας): Ο μέσος όρος είναι 12,03 από 12,12 και η ΕΒΕ υποχωρεί στο 9,62 από 9,7. Η τάση των βάσεων για τις ιατρικές σχολές αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα και φέτος ή ίσως κινηθούν ελαφρώς πτωτικά.
  • 4ο πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής): Ο μέσος όρος αυξήθηκε σε 10,46 (από 10,34) και η ΕΒΕ θα διαμορφωθεί σε 8,37, ανεβάζοντας τις χαμηλόβαθμες σχολές.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο», Αντώνης Φλωρόπουλος, ανέλυσε γιατί έρχεται πτώση στις βάσεις και «κατολίσθηση» στις στρατιωτικές σχολές.

Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Στις στρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες σχολές, η βάση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από πέρυσι, γιατί εκτός από τις χειρότερες βαθμολογίες στα βασικά μαθήματα, έχουμε και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, με εξαίρεση τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που φέτος εισάγονται 304 έναντι 369 που εισήχθηκαν πέρυσι (65 λιγότεροι). Φέτος το απαιτούμενο ύψος για τις γυναίκες μειώθηκε από το 1,70 στο 1,63, ενώ στην Πυροσβεστική καταργήθηκε».

Και πρόσθεσε:

«Η πτωτική πορεία των βάσεων σε όλα σχεδόν τα πεδία με ναυαρχίδα το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ακολουθούμενο από το 2ο και το 1ο με μικρότερους κλυδωνισμούς και αυξομειώσεις στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας), συμπληρώνεται με αντίστοιχες κατολισθήσεις στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές που οι υποψήφιοι εξετάστηκαν και σε κάποιο ή κάποια ειδικά μαθήματα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ