Ταφή Φώφης Γεννηματά: Δίπλα στον πατέρα της Γιώργο – Στο Πρώτο Νεκροταφείο

Η Φώφη Γεννηματά ετάφη αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Πρώτο Νεκροταφείο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της και ο σύζυγός της, που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια. Την απώλεια της Φώφης, που έφυγε τόσο γρήγορα, μέσα σε 13 ημέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιδείνωση της υγείας της και η απόσυρσή της από την πολιτική δράση. Η σορός της ξεκίνησε από την Μητρόπολη Αθηνών όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία και με πομπή, έφθασε νωρίτερα στο Πρώτο Νεκροταφείο. Χιλιάδες άνθρωποι την συνόδευσαν προς την τελευταία της κατοικία. Ανάμεσα σε αυτούς, εκτός από τους οικείους της και τους φίλους της, τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ήταν και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η πομπή προηγουμένως έκανε μια στάση έξω από το Κοινοβούλιο και από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενταφιάστηκε στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και ο σύζυγός της Φώφης Γεννηματά όπου αποχαιρέτησαν τη σύντροφο και μάνα.

kideia fofis 14 kideia fofis 13 kideia fofis 12 kideia fofis 11 kideia fofis 10 kideia fofis 9 kideia fofis 8 kideia fofis 7 kideia fofis 6 kideia fofis 5 kideia fofis 4 kideia fofis 3 kideia fofis 2 kideia fofis 1 1

Το πρωτόκολλο

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό Άγημα από τα τρία σώματα απέδωσε τιμές στη Φώφη Γεννηματά, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε το πένθιμο εμβατήριο Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες πυροβόλησαν 3 φορές αποδίδοντας τιμές. Της πομπής προπορευόταν ένας αξιωματικός που κρατούσε ένα μικρό μαξιλαράκι με τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά, ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ελληνική σημαία που βρισκόταν πάνω στο φέρετρο, διπλώθηκε και δόθηκε στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα τα πήρε η κόρη της, Αιμιλία. Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς για την τελευταία της κατοικία.

Θρήνος και βουβή συγκίνηση

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωΐ, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά την 1 το μεσημέρι η σορός της Φ. Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στο ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ