Όλα τα voucher διακοπών 2022 – Ημερομηνίες και οδηγίες για αίτηση

Μετά τη λήξη της προθεσμίας του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2022, έχουν απομείνει δύο διαφορετικά προγράμματα που προσφέρουν voucher στους δικαιούχους για φθηνές διακοπές. Σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν μπορείτε να τα διεκδικήσετε όλα. Για παράδειγμα, αν είστε δικαιούχος του Κοινωνικού Τουρισμού, δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση για τα υπόλοιπα. Από όλα τα διαθέσιμα Freedom Pass φέτος, μπορείτε να πάρετε μόνο ένα.

Μέσα στον Ιούλιο, θα ανοίξουν δύο ξεχωριστά προγράμματα που προσφέρουν επιταγή για 100 ή 200 ευρώ και 150 ευρώ. Δείτε αναλυτικά:

North Evia – Samos Pass: Πού, πώς και πότε κάνετε αίτηση

Το πρόγραμμα που ήδη άνοιξε είναι το «North Evia-Samos Pass», το οποίο δίνει -σε όσους προλάβουν ανεξαρτήτως εισοδήματος- freedom pass αξίας μέχρι και 300 ευρώ για επιλεγμένους προορισμούς – Βόρεια Εύβοια και Σάμο. Τα voucher δίνονται κατά σειρά χρονικής προτεραιότητας, επομένως φροντίστε να υποβάλετε την αίτησή σας το συντομότερο δυνατόν. Για παράδειγμα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για τη Φάση 1 που έδινε σε 12.000 δικαιούχους 150 ευρώ για Εύβοια ή 300 ευρώ για Σάμο. Οι επιταγές έγιναν ανάρπαστες μέσα σε 1,5 – 2 ώρες και η πλατφόρμα έκλεισε. Για τη Φάση 2 οι αιτήσεις θα ανοίξουν στις 25 Ιουλίου ξανά. Αυτή τη φορά όμως τα ποσά θα είναι μικρότερα (100 ευρώ για Εύβοια και 200 ευρώ για Σάμο).

Οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις τέσσερις φάσεις:

NORTH EVIA SAMOS PASS

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το «North Evia – Samos Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αποκλειστικά, είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο -για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του- είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

 • τα ενήλικα τέκνα του, που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
 • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Πώς και πού κάνετε αίτηση για το North Evia Samos Pass

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά:

 • Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.
 • Αμέσως μετά, καταχωρεί τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.
 • Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.
 • Κατόπιν, δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
 • Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα, ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

North Evia Samos Pass: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Η δράση δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το «North Evia – Samos Pass» έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και

δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

 • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
 • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
 • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πότε θα πάρετε το voucher έως 300 ευρώ

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Τουρισμός για όλους – Ημερομηνίες, κριτήρια και διαδικασία

Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα γίνει μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα: tourism4all.gov.gr. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξουν τελικά εντός δύο εβδομάδων «το πολύ».

Υπογραμμίζουμε ότι το voucher των 150 ευρώ θα δοθεί σε 200.000 πολίτες, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Παράλληλα, φέτος υπάρχει μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς το voucher του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Τουρισμός για όλους – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Μιλώντας στο OT FORUM-Meta Living, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

 • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
 • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
 • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
 • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Πότε είναι η κλήρωση για τα 150 ευρώ

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες. Ο στόχος ήταν οι επιταγές να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις 5 Ιουλίου, όμως ο νέος χρονικός ορίζοντας που έδωσε η κ. Ζαχαράκη «σπρώχνει» την κλήρωση για πιο μετά μέσα στον Ιούλιο, ανάλογα με το πότε θα ανοίξει τελικά το tourism4all.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ