Τα νέα μέτρα του lockdown που πάνε για ξήλωμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό

Ανοίγει η κουβέντα για νέα μέτρα του lockdown που πάνε για ξήλωμα και στο επίκεντρο βρίσκεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, τουλάχιστον για το Πάσχα.

Το Πάσχα πλησιάζει και πλέον τα μέτρα του lockdown που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι τέσσερα με βασικό τη μετακίνηση από νομό σε νομό

Καταρχήν η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο. Για το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

«Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», είπε.

Η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αυτό το μέτρο του lockdown ισχύει εδώ και μήνες και η πίεση αυξάνεται για το Πάσχα. Οι τελικές αποφάσεις έρχονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπερτρίτης, σημειώνοντας ότι θα προηγηθεί μελέτη και αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι «παγώνει» το άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα.

Οπότε η απόφαση για τη μετακίνηση από νομό σε νομό πάει για μετά τις 20 Απριλίου.

Άνοιγμα σχολείων. Τα λύκεια ανοίγουν τη Δευτέρα. Γυμνάσια και δημοτικά όμως πάνε για μετά το Πάσχα και ουσιαστικά τα παιδιά έχασαν ολόκληρη τη χρονιά πίσω από οθόνες με αμφίβολη ποιότητα μαθήματος. Μια χρονιά χαμένη για τα παιδιά που θα περάσουν την τάξη και θα βρουν μπροστά τους τα κενά τις επόμενες χρονιές. Για το ενδεχόμενο επανάληψης της τάξης δεν γίνεται κουβέντα και ούτε πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες βέβαια, όπως η Γερμανία, αυτή η κουβέντα έχει ανοίξει.

Εσίταση. Τα εστιατόρια και οι καφετέρειες δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν πριν από το Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ