Τα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα – Οι τιμές

Μπορεί να άργησαν, αλλά τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα έχουν πλέον ανοίξει, μολονότι δεν είναι όλα σε πλήρη λειτουργία.

Ωστόσο, καθώς μπαίνουμε -έστω και καθυστερημένα- στην καρδιά του χειμώνα, ελπίζουμε το χιόνι να σκεπάσει τις κοντινές βουνοκορφές και τα αγαπημένα μας χιονοδρομικά κέντρα θα ντυθούν στα λευκά.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, αυτό του Παρνασσού, απέχει κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες από την Αθήνα και έχει προχωρήσει πλέον στην έναρξη της λειτουργίας του, τόσο για χιονοδρομία όσο και για εστίαση.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει συνολικά 23 πίστες για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας, ενώ υπάρχει και μέριμνα για τη μέγιστη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, με ειδικές ράμπες και ηλεκτροκίνητο χιονοαμαξίδιο.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές παρακάτω:

parnassos times

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Ανοιχτό παραμένει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, τόσο το σαλέ όσο και αρκετές από τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, το οποίο απέχει περίπου 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνουμε ότι το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει σε μερική λειτουργία, η ποσότητα χιονιού που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να ανοίξουν όλες οι πίστες του. Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για το ποιες πίστες βρίσκονται σε λειτουργία μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του χιονοδρομικού κέντρου.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές παρακάτω:

kalavrita times

Χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας

Σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, το χιονοδρομικό κέντρο της Ζηρείας είναι η πλησιέστερη επιλογή στην Αττική και έχει πλέον ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Μια και είναι ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα, δεν έχει ακόμα τον ίδιο αριθμό πιστών με τις παραπάνω επιλογές, όμως σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε και να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές παρακάτω:

ziria times

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Η προνομιακή τοποθεσία του χιονοδρομικού κέντρου του Μαινάλου, σε απόσταση αναπνοής από πολυάριθμα γραφικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας, το καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή χειμερινό προορισμό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δυστυχώς, ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι ανοιχτή μόνο η πίστα ελκήθρων και φυσικά το σαλέ, καθώς οι πίστες για σκι παραμένουν κλειστές, λόγω καιρού.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές παρακάτω:

mainalo times

Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου (Καρπενήσι)

Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου απέχει 284 χλμ. από την Αθήνα και 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, κάτι που σημαίνει πως αποτελεί πρώτης τάξης επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν μια ολιγοήμερη εκδρομή στο διάσημο Καρπενήσι με τα αγαπημένα τους χειμερινά αθλήματα (σκι, σνόουμπορντ, έλκηθρα).

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές παρακάτω:

velouxi times

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ