Σύψας για μετάλλαξη Δέλτα: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν το φθινόπωρο

Όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι το φθινόπωρο θα κολλήσουν από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, όπως είπε ο Νίκος Σύψας λόγω της μεταδοτικότητας που τη χαρακτηρίζει. Τι είπε για το τείχος ανοσίας.

Ο Νίκος Σύψας δήλωσε πως το φθινόπωρο «θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο» και όπως είπε, «ορισμένοι δεν θα τα καταφέρουν».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε πως «μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα». Έτσι θα δημιουργηθεί εκτιμά ο κ. Σύψας τείχος ανοσίας και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «οι νέες ηλικίες αυτή την στιγμή μολύνονται ταχύτατα», σημείωσε ότι «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ