Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του Αντώνη Συκάρη – Αδύνατον να την προσεγγίσουν

Θρίλερ δίχως τέλος η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, από τα Ιμαλάια όπου και έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου κατά τη διάρκεια κατάβασης μετά την κατάκτηση άλλης μιας κορυφής.

Με ανάρτησή της στη σελίδα, που είναι αφιερωμένη στον ορειβάτη, στο Facebook, η οικογένεια του ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η αποστολή των πέντε Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια «χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη».

Συγκεκριμένα οι πέντε ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Η επόμενη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Συκάρη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Στην ανάρτηση δημοσιεύτηκε και μία φωτογραφία που είχε τραβήξει ο άτυχος Έλληνας ορειβάτης πριν χάσει τη ζωή του.

https://www.facebook.com/antonissykaris/posts/1498798020537592

Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή στο Νεπάλ. Η τραγωδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του σημειώθηκε «σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου». Ήταν ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που πάτησε στην πιο ψηλή κορυφή την Annapurna I (8.091m) στα Ιμαλάια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ