Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και 9 ακόμα περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 10 περιοχές της Ελλάδας και υψηλός κίνδυνος για αρκετές ακόμα Περιφέρειες. Δείτε τον χάρτη.

Ενημέρωση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου στις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η πρόγνωση του καιρού

Η επέλαση του νέου καύσωνα στη χώρα μας ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου. Οι μετεωρολόγοι έχουν σημάνει «καμπανάκι» και συγκρίνουν τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο με εκείνες του 1987 και του 2007.

Μάλιστα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι εκεί θα σημειωθεί το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας που θα δημιουργήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και θα φέρουν δυσφορία και αφόρητη ζέστη.

XARTHS111

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ